Lieve mensen,
Zoals ik jullie al eerder heb vermeld zijn Rianke Lubberding en ik bezig met een boek maken over de laatste 12 jaar van mij leven. Het begint al aardig vorm te krijgen.  De voorkant van het boek is definitief en de uitgeverij Saam, waar wij een samenwerking mee hebben, heeft dit prachtige eerste artikel geschreven.
‘Begin 2021 verschijnt het boek Het was zo stil in mij. Een biografie/fotoboek over rouw en verlies. Het verhaal van Mirella is opgetekend door Rianke Lubberding en het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s gemaakt en bewerkt door Mirella.
‘Mijn man overleed op 39-jarige leeftijd aan een hartaanval en liet mij achter met drie kleine kinderen onder de vijf jaar. Veel tijd om mijn verdriet te verwerken kreeg ik niet, want anderhalf jaar later overleed mijn jongste zoontje, nog geen drie jaar oud, door verdrinking. Het was alsof iemand mij hardhandig terugduwde in die diepe put waaruit ik nog maar net omhoog was geklommen. Nu leek die put nog dieper en donkerder geworden. Toch is het me gelukt eruit te komen en ik heb een nieuwe liefde in mijn leven gevonden, die mijn kinderen als hun vader beschouwden. We zijn getrouwd, maar nog geen twee jaar later overleed ook hij aan een hartaanval…’
Dit is het verhaal van Mirella. Toeval? Het lot? Domme pech? Het kan iedereen overkomen. De vraag is hoe je ermee omgaat. Waar haal je de kracht vandaan als alle zekerheden onder je weggeslagen worden? Wat houdt je op de been en wat maakt het leven de moeite waard?
Het verhaal van Mirella is aan de ene kant een biografie en aan de andere kant een fotoboek. De tekst en foto’s vullen elkaar aan, maar vertellen ook afzonderlijk van elkaar hun eigen verhaal. Je kunt de foto’s los zien van de tekst en er je eigen emoties in terug vinden. Dit verhaal is uniek, maar ook universeel. Het is maar één van de vele versies van rouw die er bestaan.’