Wat een mooi land is Sri Lanka. Ik zou het dagenlang over de reis door Sri Lanka kunnen hebben, omdat het land gewoon zoveel te bieden heeft. Er is altijd wel iets wat je aanspreekt aan Sri Lanka. Dit is daarom prima geschikt voor een reis met het hele gezin. De prachtige landschappen die bij elke hoekwisseling veranderen, de inwoners met hun mooie blikken, de gerechten die echt de moeite waard zijn van het proeven. Ik heb samen met mijn kinderen dit allemaal mogen ervaren. We hebben een rondreis gemaakt van 14 dagen met een prive-chauffeur die tevens ook 14 dagen onze gids was. Hoe luxe is dat! Onderweg natuurlijk veel fotospots ontdekt. Als je opzoek bent naar een aantal perfecte foto’s voor kaarten, lees dan verder.

 1. Anuradhapura: de oudste stad van Sri Lanka. Deze heilige stad staat op de UNESCO-lijst als Werelderfgoed. Hij fungeerde lange tijd als hoofdstad van het koninkrijk Anuradhapura. Meer dan 12 eeuwen lang was deze koningsstad het machtscentrum waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. De schatten uit het verleden zijn bijzonder goed bewaard gebleven. Met de koninklijke tuinen, het paleis Mahasena en de prachtige trempels met enorme koepels is Anuradhapura een echt open luchtmuseum.
 2. Aukana boeddhabeeld van 12 meter hoog. Dit kolossale beeld werd in de 5e eeuw door de koning Dhatusena gebouwd.
 3. Pinnawela Elefant Orphange is een olifantenproject.
 4. In Sigiriya beklim je de LEEUWENrots van 200 meter hoog, van waar een prachtig uitzicht over het oerwoud te zien is.De citadel bovenaan de rots diende vroeger als paleis. Pidurangala RockKlim op Sigiyira’s buurman, Pidurangala Rock, om een werkelijk adembenemend uitzicht te krijgen.
 5. Minneriya National Park; het heeft een oppervlakte van 8.890 hectare. Het is vooral bekend vanwege het waterreservoir waar vooral tijdens het droge seizoen ( van juni tot september) wilde olifanten komen baden.Ook zie je veel watervogels,paardherten en luipaarden
 6. Sambulla grottentempel. De 5 grotten liggen op ca. 100 meter hoogte. Voor veel koningen hebben de grotten, met schitterende wandschilderingen, als schuilplaats gediend.
 7. Centrale Markt in KandyBreng al je zintuigen tot leven met een bezoek aan de Centrale Markt in Kandy. De fruit- en groentestalletjes zijn zo indrukwekkend. Ik heb nog nooit fruit gezien dat zo perfect en kleurrijk is – ze hangen zelfs hun appels aan een touwtje! En natuurlijk moet je de Tempel van de Tand bezoeken.
 8. Esala Perahera festival. Dit festival is een eerbetoon aan Boeddha’s belangrijkste relikwie, de tand. Tien avonden lang zijn er processies die bestaan uit rijk versierde olifanten, dansers, muzikanten en allerlei artiesten als zwaardvechters.
 9. De reis van Ella naar Kandy; Misschien wel de mooiste treinreis ter wereld. Wat een schitterende reis van Kandy naar Ella om te worden getrakteerd op eindeloze landschappen van theeplantages.
  Theeplantages moet je een keer van dichtbij bekijken.

Verder vertel ik je in het volgende blogverhaal. Het is een te mooi land om snel even doorheen te gaan.