beach and tropical sea
asphalt-2179106.11
8E1A8248.1

Mirella de Jong Photography

“Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden.” Die woorden worden zo vaak gebruikt, zeker in de fotografiewereld, dat ze bijna hun betekenis verliezen. Maar niets is minder waar.

MIRELLA DE JONG • FOTOGRAAF

Professioneel fotograaf

Leuk dat je mijn website bezoekt. Ik kom uit Oldenzaal en ben professioneel fotograaf, werkzaam door heel Nederland. In al mijn fotowerk zie ik mijzelf als een fotograaf en een maker van fotografische beelden.

Mijn visie

Fotografie is niet zomaar m’n werk, fotografie is mijn passie. Ik ga voor dat éne moment, die éne foto die precies weergeeft wat of wie u bent of zelfs misschien zou willen zijn…

Een goede portretfoto gaat veel verder dan alleen belichten en erop los klikken. Voor mij is het belangrijk om de essentie te pakken. Een blik te vangen van iemands ziel. Iets vastleggen dat op die manier altijd zal blijven bestaan. Dit zie je terug in mijn familiefotografie, fine-art portretfotografie en mijn zakelijke fotografie.

Waar ik ook graag mee bezig ben is het creëren van verhalende beelden met een surrealistische tintje. Ik gebruik fotografie als een manier om mijn materiaal te verzamelen en het idee in de computer uit te werken. Daarmee creëer ik nieuwe beelden die 0mensen verrassen, verbazen en ontroeren.

Mijn beelden zijn geen momentopnamen, maar zijn mijn ideeën gevangen met mijn camera en mijn verbeelding. De beelden zijn zo realistisch mogelijk, alsof het daadwerkelijk kan voorkomen in de echte wereld. Ik combineer mijn creativiteit met mijn levenservaring. En daarmee hoop ik ook anderen te helpen.

Ik gebruik fotografie als een manier om mijn materiaal te verzamelen om het idee in de computer te realiseren. Daarmee creëer ik nieuwe beelden die mensen verrassen, verbazen en ontroeren.

Portretten

Elk portret is een samenspraak van licht en emotie. Ik zorg dat elke sessie ontspannen en zorgeloos verloopt en dat elk portret dat ik maak het karakter van de persoon naar voren brengt.

> Ga naar portfolio portretten

Fine-art

De basis in elke foto is dat mijn beelden eruitzien alsof het realistisch hadden kunnen zijn. De fotografische illusie van de realiteit fascineert mensen en daagt het oog uit om langer te blijven kijken.

> Ga naar portfolio fine-art

Storytelling

Ik wil dat de kijker, wanneer hij langer naar een foto kijkt, er zijn eigen betekenis aan gaat geven.

> Ga naar portfolio storytelling